F.A.Q. Pro

Wat is FMA en wie gebruikt het?

FMA is een platform voor en opgericht door, creatieve professionals.  FMA brengt (autonome) creatieve professionals en klant (business, industry and private) in contact met elkaar. Dus, de klant kwaliteit en maatwerk leveren en de gepassioneerde professionals laten doen waar zij goed in zijn. 

Een ieder die werkzaam is als creatief professional en garant staat voor kwaliteit, een fijne samenwerking en klaar staat to get the job done is bij FindMyArtist meer dan welkom! Weet dat wij altijd persoonlijk/telefonisch contact hebben met elkaar, dit om eventuele vragen van jouw kant nog te kunne beantwoorden en omdat wij je graag uitleggen wat we van jou verwachten. 

Vereisten per categorie 

 • Pro Acteurs/Actrices, professionele opleiding en/of aantoonbare professionele film/televisie/video ervaring met tekst!
 • Edelfiguratie, t.b.v. kleinere rollen bedrijfsfilms / ervaren met film / video,
 • Trainingsacteurs alleen met pro opleiding, kennis van de Roos van Leary,
 • Onderstaande theorieën is een pré, 
  • DISC, Insights, Personal Color
  • Belbin,
  • RET. 
 • Native speakers, (In land van herkomst geboren of zeer lang, recent, hebben gewoond en geen Nederlands accent hoorbaar)
 • Stem acteurs, i.b.v. eigen studio of opname mogelijkheden, 
 • Voice Overs, i.b.v. eigen studio of opname mogelijkheden, 
 • Film / Video crew, i.b.v. eigen gear (vooral t.b.v. opnemen bedrijfsfilms, informatieve video’s, e-learning video’s)
 • Presentatoren, met auto cue en aantoonbare ervaring 
 • (Bedrijfs) Fotografen, 
 • (Casting) fotografen,
 • Muzikanten, 
 • Acts.

Hieronder de belangrijkste waarde die wij toevoegen 

De reden dat wij een vergoeding vragen zit hem in het feit dat je enerzijds rechtstreeks via ons platform gevonden en geboekt kan worden en vooral omdat we jou als MERK een enorme boost geven, zodat iedereen in Nederland, weet wie jij bent, wat je te bieden hebt en waar je gevonden en geboekt kunt worden! Dat doen wij overigens met heel veel liefde voor de kunst, tegelijkertijd kost dat ons natuurlijk tijd en energie. En weet dat een aanbeveling veel beter werkt en vooral anders wordt gelezen dan een eigen geplaatste post.  

Je betaald dus voor het Pro Exclusive lidmaatschap o.a. omdat: 

 • Jij via ons platform gevonden en rechtstreeks geboekt kan worden d.m.v. een persoonlijk contact agenda,
 • Jij dus rechtstreeks zaken met de klant kan doen en dus zijn alle inkomsten voor jou, 
 • Wij stoppen tijd en energie om jou als MERK (Personal BRANDING) nog veel meer onder de aandacht te brengen door 12 x per jaar een pakkende aanbeveling post met mooie profielfoto op Social Media te plaatsen met daarin een rechtstreekse link naar jouw persoonlijke profielpagina, 
 • Jij een vaste roterende plek op de homepage hebt met jouw naam en foto,
 • Jouw showreel 12 x per jaar op onze Homepage te zien is,
 • Jij ons altijd mag inschakelen als je hulp nodig hebt bij bv. een lastige onderhandeling,
 • Mocht je workshops aan willen bieden, dan mag dat ook. 

Wat is nog meer de meerwaarde voor mij als professional? 

FMA voegt veel waarde toe: 

 • Door met een FindMyArtist bestickerde auto dagelijks door het hele land te cruisen, krijgen we landelijk veel aandacht. 
 • Door jullie te laten profiteren van ons enorme zakelijke netwerk,
 • Doordat we 1e leverancier of wel, preferred deliverer zijn bij diverse bedrijven en dat aantal groeit,
 • Door met grote regelmaat te posten op Linkedin, 
 • Door jullie een eigen Pro webpagina aan te bieden op ons platform,   
 • Bij een betaald profiel je volledig autonoom zelf zaken kunt doen met een opdrachtgever,
 • Als je geen website hebt, is het maken van een FMA Profiel een heel mooie en vooral veel goedkopere manier om jezelf te promoten,
 • Bij vragen mag je ons altijd contacten, wij helpen je daar waar kan, gratis
 • FMA is er voor verschillende creatieve professionals, wat concreet betekent dat er ook aandacht vanuit zeer diverse invalshoeken naar ons platform wordt gegenereerd,
 • Je je eigen creatieve workshops mag toevoegen, (alle inkomsten voor jou bij het exclusive pro lidmaatschap, bij gratis profiel ontvangt FMA een fee) 
 • Door ons simpele zoeksysteem kan de klant heel gericht zoeken, zodat er een aanzienlijk grotere kans is om gevonden te worden,
 • Onze klanten bestaan uit: particuliere/zakelijke klanten(casting)bureau’s, agenten, productiebedrijven, consultancybureaus en meer.
 

Artist for Artists. FMA is opgericht door creatieve professionals. Wij kennen daarom alle valkuilen, struggles, uitdagingen en do’s and don’ts waarmee wij, als creatievelingen mee te dealen hadden en hebben. Tegelijkertijd denken wij in kansen en mogelijkheden en zijn wij zeer ondernemend.

Absoluut niet. Ons bestaansrecht is juist jullie aan meer mooie klussen te helpen, en hoe meer werk jij hebt, hoe gelukkiger wij worden. En wij natuurlijk ook. Dus als je member bent van FMA dan ben je vogelvrij om elders ook je werk te vinden. Je zit nergens aan vast en blijft te alle tijde onafhankelijk!  

Pro artiesten-musici, bands, film, tv-productie pros, volledige crews (rollenspel)acteurs, voice-overs, stemacteurs, acts, dj’s, creatieve workshops, en veel meer.  Wij verzorgen we in opdracht ook videoregistraties, (korte)films, E-Learning video’s, Event Promo’s.

Vanzelfsprekend. Wij adviseren en denken graag met jullie mee. Dus heb je een vraag over fee, onderhandelingen, of je weet niet zeker of je een bepaalde klus aan moet nemen. Laat het weten en we helpen je daar waar mogelijk altijd verder. Is het een nogal tijdrovende aanvraag, of we treden op als jouw ‘tijdelijke’ agent, dan spreken we een realistische vergoeding af. 

Simpel, ga naar de Artiesten Ingang rechtsboven in het menu en vul dan de vragen en informatie in en voeg mooie foto’s toe. Je mag bij een betaald profiel , een video’s, 6 audioclips en je prachtige showreels toevoegen. 

Na goedkeuring en een kort persoonlijk gesprek, ontvang je een e-mail. Vanaf dan kun je 24/7 inloggen en heb je je eigen pro user dashboard en kun je je pagina gaan aanvullen, en kun je gevonden en geboekt worden!

Note: de foto’s niet groter dan 300 kb per stuk! 

Omdat FMA bekend staat dat we alleen kwaliteit leveren. Weet dat professionaliteit voor FMA niet alleen zit in een papiertje, maar ook en vooral in attitude, klantgerichtheid en kennis van zaken. Als wij kansen zien in een samenwerking, en geloven in kwaliteit, dan gaan we altijd het gesprek aan. 

Ga naar Artiesteningang rechtsboven in het menu en nadat je bent ingelogd, zie je Bewerk je pagina. Hier kan je 24/7 informatie wijzigen of toevoegen.

Het is belangrijk om te weten dat je THUMBNAIL-foto ook groot wordt weergegeven aan de rechterkant van je profielpagina. Zorg er dus voor dat het een schitterend portret is en maximaal 500 kb. 

Let ook op dat je regelmatig je foto’s update, heb je ineens rood of kort haar, zet het op je profiel. 

Ja, dat kan. Vul eenvoudig een nieuw profiel in via ‘Artiesteningang’. Let op: het heeft natuurlijk geen zin om dezelfde gegevens twee keer in te vullen, omdat je ook meerdere categorieën aan je profiel kunt toevoegen. Het is pas logisch als je je met je band of crew als geheel wilt inschrijven. TIP: Onthoud je gebruikersnamen en wachtwoorden. En gebruik een ander email adres! 

Het is belangrijk dat je weet dat wij met enige regelmaat promoten op sociale media. Dat betekend dus ook dat we jouw foto kunnen gebruiken op Insta,  LinkedIn en/of Facebook. Daarnaast kunnen we ook jouw showreel plaatsen op ons youtube kanaal. Wat betreft het gebruik van foto’s, we controleren altijd of we een bepaalde foto kunnen gebruiken en voegen altijd de naam van de fotograaf toe. Mocht je niet gepromoot willen worden op S.M. laat het ons dan weten.

Niet op een FMA standard account. Wil je meer mogelijkheden, dan kun je binnenkort kiezen voor een Pro account en daarop is dat wel mogelijk. 

Ga naar Artiesten ingang en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord, scroll naar beneden naar het onderste gedeelte van de pagina en klik op de knop “verwijder mijn profiel”. Of stuur een e-mail naar [email protected] en we zullen je uitschrijven. Welke reden je ook hebt om je profiel te verwijderen, onthoud dat je altijd welkom bent om terug te komen!

FMA wil een internationale community worden, en heeft al ervaring met werken in het buitenland, het is t.z.t. ook de bedoeling dat na verloop van tijd je een pro-artiest of crewlid in je eigen land kunt vinden, althans daar gaan we ons uiterste best voor doen, maar indien nodig kan een opdrachtgever ons dus ook benaderen voor werk in het buitenland. Zo hebben we in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk al mooi werk geleverd met verschillende rollenspel acteurs die native speakers zijn. Dus, een professional nodig in het buitenland? Bel of mail ons en wij klaren de klus!

FMA doet geen concessies als het gaat om professionaliteit. En professionaliteit zit hem niet alleen in een papiertje, maar vooral in attitude. Ook houden we rekening met artiesten of crewleden zonder specifieke of gerichte training of opleiding, simpelweg omdat die er niet is. Als we denken dat we iets voor elkaar kunnen betekenen, willen wij je graag promoten en verwelkomen. Om een goede indruk te krijgen,  hebben we daarom altijd eerst een telefonisch of persoonlijk gesprek. 

Als een klant FMA inhuurt om naar een specifieke professional te zoeken om een klus te klaren, zoeken we altijd naar de best beschikbare professional. Wij bespreken te allen tijde eerst met de FMA pro wat de eventuele beschikbare budget is en/of we bepalen samen de marktconforme vergoeding. Weet dat het natuurlijk niets uit maakt of je daarbij een gratis of een betaald profiel hebt, we gaan immers voor de best passende pro for the job!

Als je een gratis account hebt of wij casten jou, dan ontvangt FindMyArtist een boekings-fee. De hoogte hangt af van de klus en voorwaarden van de opdracht. Hiervoor regelen wij, de overeenkomst een eventuele quit-claim inclusief buy out. En doen wij de onderhandelingen. Weet dat wij opgericht zijn om jullie zoveel mogelijk te helpen en te faciliteren, wij zullen dan ook altijd de fee doorberekenen aan de klant. En we gaan altijd in gesprek over de vergoeding zodat we er samen een goed gevoel over hebben. 

Nee. Profielen met een email adres naar eigen bureaus worden verwijderd. 

FindMyArtist vindt het erg belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Omdat wij persoonsgegevens van je opvragen door middel van een contactformulier zijn wij moreel en wettelijk verplicht om een ​​SSL beveiligde website te hebben. Als website-eigenaar neem je ook de veiligheid van je bezoekers serieus en wil je dat je website goed vindbaar is. Zodra je een e-mailadres of andere persoonlijke gegevens opvraagt ​​van sitebezoekers, is dit SSL-certificaat verplicht. SSL staat voor Secure Socket Layer. Het zorgt ervoor dat de verbinding tussen de browser van uw websitebezoekers en de server waarop uw website draait beveiligd is. Een website met SSL herken je aan de “https” (de “s” staat voor secure) in plaats van “http” in de URL en het slotje in de adresbalk. Een website met SSL herken je aan de “https” (de “s” staat voor secure) in plaats van “http” in de URL en het slotje in de adresbalk. We raden je daarom ten zeerste aan om nooit persoonlijke informatie achter te laten op een website die geen SSL-certificaat heeft. Wij werken ook met recaptcha.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.