Hybride Theaterdialoog sessie

Hybride Theaterdialoog sessies

Wat is Hybride? Hybride wil zeggen dat we niet alleen live spelen voor een publiek, maar ook dat het wordt gestreamd waardoor het mogelijk is om vanuit andere locaties mee te kijken op aanwezige schermen en te participeren m.b.v. audio. 

Wat levert het op? Een theaterdialoog sessie geeft de mogelijkheid om laagdrempelig en plenair een manier van werken, de communicatie of specifiek gedrag te bespreken. Het is juist die laagdrempeligheid en de humor die voor mooie dialogen onderling zorgt. Ook en vooral het gezamenlijk kijken en bespreken van bovenstaande werkelijkheden, maakt dat er een gevoel ontstaat van ‘samen’.

Met de interactieve theaterdialoog sessies focussen we niet op wat er “fout” gaat, als wel op de nieuwe gewenste uitkomst! Door middel van humoristische scènes of speelmomenten wordt het publiek meegenomen naar voor haar herkenbare situaties. 

Hoe? De zeer ervaren acteurs spelen eerst de scene ‘fout’ voor, en daarna zal er een dialoog ontstaan met het publiek. Zo wordt de communicatie en het gedrag met elkaar besproken en krijgt ze de gelegenheid om deze opnieuw te regisseren.

Dus..

  • Eén of meerdere scenes worden uitvergroot gespeeld,
  • Facilitator gaat in gesprek met publiek over wat ze hebben gezien,
  • Publiek krijgt de kans om de scenes opnieuw te regisseren,
  • Plenair of in subgroepen napraten.

Een praktijk voorbeeld

The job FMA werd gevraagd door VDS en PWC om een aantal Engelstalige scenes te spelen t.b.v. regietheater en het ook te presenteren voor zowel live en online publiek dat vanuit vijf verschillende externe locaties mee keek.

Wat hebben we gedaan De acteurs speelden verschillende scènes waarin het publiek als regisseur de scenes mochten regisseren nadat deze waren gespeeld, zo deelden zij hun adviezen aan de acteurs, en probeerden de acteurs het uit in het moment.

Het effect was een ander verloop van de scenes en een effectievere manier van communiceren en gedrag.

FMA verzorgde: de Engelstalige scripts, een theaterregisseur die de scènes regisseerde, de presentator en pro-acteurs.

Het resultaat was een zeer interactief en grappig regietheater waarin de acteurs herkenbare situaties speelden voor het live en online publiek

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.