Blogs & Nieuws

Nationale Pleitwedstrijd

Hertoghs Advocaten organiseert wederom zeer succesvolle nationale pleitwedstrijd

Hertoghs organiseert de Nationale Hertoghs Pleitwedstrijd voor inmiddels de achtste keer. In 3 spannende sessie rondes streden de deelnemende teams, gevormd door studenten uit Maastricht, Groningen, Utrecht, Amsterdam en Tilburg om de eer van ‘Best Team 2014’ en ‘Best Scenario 2014’. Niet alleen het dossier bood de nodige uitdagingen, maar ook de duidelijke (!) aanwezigheid van de verdachte en de kritische vragen van de rechtbank zorgden voor het nodige vuurwerk en deden een beroep op het improvisatievermogen van de studenten.

Wat viel er te winnen? 

Naast de eeuwige roem die wordt toegekend aan de winnende stad en de beste procesadvocaat van de dag, looft Hertoghs advocaten een geldprijs uit van € 1.000 voor het winnende team en een extra prijs van € 500 voor de beste procesadvocaat! Daarnaast gaat het winnende team naar huis met de Hertoghs wisselbeker. Het team wordt ruim van tevoren voorzien van het fiscaal strafdossier en bereidt zich voor op zijn rol als advocaat of officier van justitie.

Hertoghs huurde voor de zevende keer op rij een FMA pro-acteur in die wederom een zeer aanwezige verdachte speelde en er waren kritische en ervaren rechters, officieren en advocaten. We sloten de dag af met een heerlijk diner in een prachtige omgeving.

Bedankt Hertoghs Advocaten voor de fijne langdurige samenwerking.


Contact

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.