Theaterdialoog sessies

Theaterdialoog sessies - Interactief Regietheater

Wat is het? Een theaterdialoog sessie geeft de mogelijkheid om laagdrempelig en voor vaak grotere groepen, een manier van werken, de communicatie of specifiek gedrag, op een grappige en uitvergrote wijze uit te spelen voor uw publiek. Het publiek zal zich herkennen in wat ze uitvergroot gespeeld zien worden door professionele acteurs en doordat het laagdrempeligheid en met (veilige en gepaste) humor wordt gebracht zorgt dat in de zaal voor mooie reacties en dialogen onderling. 

Hoe dan? Met onze zeer succesvolle interactieve theaterdialoog sessies focussen we niet op wat er “fout” gaat, als wel op de nieuwe gewenste uitkomst! Door middel van gespeelde scènes wordt het publiek meegenomen naar voor haar herkenbare situaties en wordt de dialoog ingezet. Het publiek wordt actief betrokken bij ‘wat ze zien’.

De zeer ervaren acteurs spelen dus eerst de scene ‘fout’ voor, en daarna zal er een dialoog ontstaan met het publiek. Zo wordt de communicatie en het gedrag met elkaar besproken en krijgt het publiek de gelegenheid om deze opnieuw te regisseren. 

Zo dus..

  • Eén of meerdere scenes worden, met humor, uitvergroot gespeeld,
  • Facilitator gaat in gesprek met publiek over wat ze hebben gezien,
  • Publiek krijgt de kans om de scenes stap voor stap te regisseren,
  • Zo ontstaat er een nieuwe gewenste werkelijkheid,
  • En wordt er samen actief gezocht naar de meest gewenste uitkomst.
  • Eventueel in subgroepen napraten over de nieuwe werkelijkheid.

De facilitator is van absolute meerwaarde bij grotere groepen. Hij daagt uit, jaagt aan en nodigt het publiek op een respectvolle manier uit om actief te participeren. Daarbij zal er altijd rekening worden gehouden met diversiteit en inclusiviteit en zullen ook de wat ‘bescheiden’ medewerkers uitgenodigd worden om hun stem te laten horen. Altijd enthousiast, maar nooit dwingend. 

Door gebruik te maken van zogenoemde ‘catch boxen’, i.g.v grotere groepen, krijgt het publiek op ludieke wijze de kans om van zich te laten horen. Je kunt je voorstellen dat dit vaak gepaard gaat met veel humor en een gelach.   

Doordat de facilitator de juiste open vragen stelt en daar waar nodig een doorvraag, blijft het interactief en komen we tot de kern. Uiteindelijk zal het publiek, de acteurs met de door hen aangeleverde regie aanwijzingen aan het werk zetten en kan er direct worden ervaren wat het verschil is van de aangepaste communicatie en het gedrag. De facilitator kan natuurlijk ook iemand intern zijn of door één van de (of beide)acteurs worden gedaan.

Talen: Nederlands, Engels, Dialect in overleg 

Locatie: In-company of extern

Aantal personen: vanaf 20 – 1000 (meer doen we natuurlijk ook)  

Facilitator: Een ervaren pro van FMA, één van de (of de) acteurs,  of iemand intern.

Techniek: Vanaf 40-60 aanwezigen kan versterking gewenst zijn, afhankelijk van de opstelling en de akoestiek van de zaal. Dit kan m.b.v. handheld microfoons of headsets. 

Extra mogelijkheden: Aansluitende relevante workshops en/of communicatie/vaardigheden trainingen,

Doordat FMA al jaren samenwerkt met diverse consultancy bureaus, kunnen wij iedere gewenste training of workshop aanbieden na de theaterdialoog sessie. Meerdaagse trainingen ook mogelijk.

FMA heeft o.a. haar succesvolle Theaterdialoog sessies gedaan bij:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.