Theaterdialoog sessies

Theaterdialoog sessies

Wat is het? Een theaterdialoog sessie geeft de mogelijkheid om laagdrempelig en plenair een manier van werken, de communicatie of specifiek gedrag op een humoristische wijze te bespreken. Het is juist die laagdrempeligheid en de humor die voor mooie dialogen onderling zorgt. Ook en vooral het gezamenlijk kijken en bespreken van bovenstaande werkelijkheden, maakt dat er een gevoel ontstaat van ‘samen’. 

Hoe dan? Met onze zeer succesvolle interactieve theaterdialoog sessies focussen we niet op wat er “fout” gaat, als wel op de nieuwe gewenste uitkomst! Door middel van humoristische scènes of speelmomenten wordt het publiek meegenomen naar voor haar herkenbare situaties. 

De zeer ervaren acteurs spelen eerst de scene ‘fout’ voor, en daarna zal er een dialoog ontstaan met het publiek. Zo wordt de communicatie en het gedrag met elkaar besproken en krijgt ze de gelegenheid om deze opnieuw te regisseren.

Zo dus..

  • Eén of meerdere scenes worden, met humor, uitvergroot gespeeld,
  • Facilitator gaat in gesprek met publiek over wat ze hebben gezien,
  • Publiek krijgt de kans om de scenes stapje voor stapje te regisseren,
  • Eventueel in subgroepen napraten over de nieuwe werkelijkheid.
400-400---1img_4018.0cb5c38e9b54

De facilitator is van absolute meerwaarde bij grotere groepen. Hij daagt uit, jaagt aan en nodigt het publiek op een respectvolle manier uit om actief te participeren. Daarbij zal er altijd rekening worden gehouden houden met diversiteit en zullen ook de wat ‘bescheiden’ medewerkers uitgenodigd worden om hun stem te laten horen. Altijd enthousiast, maar nooit dwingend. 

Door gebruik te maken van zogenoemde ‘catch boxen’ , krijgt het publiek op ludieke wijze de kans om van zich te laten horen. Je kunt je voorstellen dat dit vaak gepaard gaat met veel humor en een gelach. 

Doordat de facilitator de juiste open vragen stelt en daar waar nodig een doorvraag, blijft het interactief en komen we tot de kern. Uiteindelijk zal het publiek de acteurs met de door hen aangeleverde regie aanwijzingen aan het werk zetten en kan er direct worden ervaren wat het verschil is van de aangepaste communicatie en het gedrag.

Talen: Nederlands, Engels, Dialect in overleg 

Locatie: In-company of extern

Aantal personen: vanaf 20 – 1000 (meer doen we natuurlijk ook)  

Hybride: Ja, zie hieronder 

Extra mogelijkheden: Aansluitende workshops of communicatie/vaardigheden trainingen

Doordat FMA al jaren samenwerkt met diverse consultancy bureaus, kunnen wij iedere gewenste training of workshop aanbieden.

Download hier uw gratis flyer
Vanzelfsprekend staan we u graag persoonlijk te woord en vertellen u met veel plezier de vele mogelijkheden.

Hybride

Onze theaterdialoog sessies worden ook succesvol Hybride aangeboden. Deze vorm is ontstaan door de Corona periode waarin wij rekening moesten houden met de onderlinge afstand. 

Hoe werkt dat? Op één locatie wordt de theaterdialoog sessie live gedaan met het daar aanwezige publiek. 

Met behulp van camera’s en de bijbehorende techniek zorgt ons ervaren team ervoor dat het publiek, verdeeld over meerdere locaties via schermen de dialoog sessie live kunnen volgen en ze dus op afstand actief kunnen participeren. 

Deze Hybride vorm is o.a. uitermate geschikt voor zeer grote groepen aanwezig op meerdere locaties.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.