menu

Leon

Over Leon

Spreker

Het thema kan variëren van ‘verbinding’ tot ‘humor’ en van ‘presteren’ tot ‘plezier’. Daarbinnen neemt Leon je mee in een interactieve reis van minimaal een half en maximaal anderhalf uur, naar je eigen gevoel. Hij maakt je bewust van hoe het werkt en wat je ermee kan. Als de mogelijkheid er is haalt hij iemand naar voren om te ervaren hoe het is om verbonden te blijven met het gevoel terwijl er naar je gekeken wordt. Die stap doet al zoveel. Het opent. Niet alleen degene voor de groep, maar alle kijkers.
Na een lezing weet je hoe je bij jezelf kan blijven onder druk. Je weet dan hoe je een prestatie-moment leuk en uitdagend kan maken, in plaats van dat de zenuwen de overhand nemen.

Presentator

Een presentator die ontspant, verbindt en laat lachen. Dat komt door Leons ruime ervaring van klein (diepte interviews) tot groot (veldspeaker in het Philips Stadion voor 35.000 mensen) en door zijn betrokken voorbereiding. Leon is het liefst zo snel mogelijk onderdeel van het proces naar een presentatie toe zodat hij het helemaal eigen kan maken en eventueel zijn inzichten kan delen.
Uiteindelijk betaalt zich dat ‘on stage’ uit, in een presentatie waarbij de toeschouwers helemaal betrokken worden en alle hoofdrollen in het juiste licht komen te staan. Dit kan live, op camera of online.

Referenties: NOS, Philips, Rabobank, MTV, KPN, Omroep Brabant, Fontyss, Elkerliek Ziekenhuis en PINK/Orange en PSV.

Televisie

Leon maakt sinds 2004 televisie, eerst voor Omroep Brabant (Olifantendoders, zie hieronder) en vanaf 2005 landelijk. Voor MTV presenteerde hij met Nicolette van Dam ‘Pimp my Room’. In 2007 was zijn cabaretprogramma ‘Zwarte Hond’ de allereerste uitzending van de toen nieuwe televisiezender Comedy Central. Ook maakt hij vanaf 2012 deel uit van het VARA improvisatieprogramma ‘In goed gezelschap’.

Voor de AVROTROS presenteert hij in 2014 het educatieve spelprogramma ‘De Invaller’. Het NTR-programma Grimassen wijdt in 2015 een aflevering aan hem, waarin hij teruggaat naar zijn Roots op Mauritius.

Voor KPN TV is hij de vaste presentator (met Fiona Yauw) van het programma PLUS TV waarin hij interviewt en series en films aanprijst die nieuw zijn toegevoegd aan het PLUSpakket.
Voor de NOS presenteert hij Koningsdag 2021, tijdens het bezoek van het koninklijk gezin aan Eindhoven.

Cabaret

Hier is het mee begonnen. In 1999, net student, won Leon de eerste prijs in het Eindhovens Cabaretfestival en snel daarna volgde nog 5 prijzen in landelijke cabaretfestivals, een impresariaat, een website en in 2002 vondt de première van zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Een Coole Snelle Jongen met een Zachte Bruine Vacht’ plaats. Hij had deze lange titel gekozen zodat hij in ieder geval op zou vallen in de schouwburg-boekjes.
Cabaret bleek zijn passie en dan vooral het contact met het publiek. Hij stond bekend om zijn snelle en oprechte interactie en langzaam maar zeker veroverde hij Nederland met zijn verhalende, fysieke en interactieve stijl. Met zijn vijfde voorstelling Cola ging hij ook in België spelen en vanaf 2005 maakte hij elke jaar een tour langs de Nederlandse expats in Azië en het Midden-Oosten om voor hen op te treden.

Coach

Leon coacht groepen en één-op-één.
De kern van een groepsworkshop is ‘verbinding door te voelen’. Dat laat Leon iedereen ervaren door je voor de groep uit te nodigen. Die plek is Leons thuis geworden en onder zijn veilige begeleiding kan iedereen daar van het hoofd naar het gevoel en ervaren wat het effect daarvan is. De groep geniet daarvan mee.

Daarnaast kun je één-op-één met Leon verder. Hij is naast performer ook energetisch coach en werkt met opstellingen. Hij laat jou jouw thema’s echt aankijken en begeleidt het proces erdoorheen. Mits jij dat zelf wil. Alles begint bij jou en er wordt geen stap gezet die jij niet zelf neemt. Leon opent de connectie met jouw essentie waar jouw pad al voor je klaar ligt.

Contact Pro

€0

Date*
Time*
First name*
Last name*
Email*
Phone number*
Evenement location*
Wishes

Specificaties

Locatie

Wereldwijd

Taal

Nederlands, Frans

Professional sinds

1997

Website

Social media links

Aanvullende Info

Confectiemaat
52
Jeans Maat
34
Schoenmaat
44
Geboortedatum
1977-10-25
Lengte
192
Brildragend
Nee
Eigen Vervoer
Ja
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.